MODEL OF THE WEEK: FRIDA GUSTAVSSON

When I was sitting behind my computer and wondering what series of articles I could think of, but in the same time, it had to be original, I decided to choose one model every week that attracted me and I will introduce you here. The series will be named Model of the Week and I hope you enjoy this content.

Když jsem tak seděla za svým počítačem a přemýšlela, jakou sérii článků bych mohla vymyslet, aby byla alespoň trochu originální, rozhodla jsem se každý týden vybrat jednu modelku, která mne zaujala a tu vám zde představím. Série se bude jmenovat Modelka týdne a doufám, že se vám tento koncept bude líbit.


Frida Gustavsson. If you don't know, who is that young lady, you should fix it. This beautiful and tall girl with big blue eyes and that important look (just like Mia Farrow in Rosemary's baby) will surely interest you. But you are not the only one, who was interested about her -  in fashion idustry her face is something iconic and many famous fashion designers were interested about Frida and they put her in their campaigns. We could remember the campaign of designer Nina Ricci and her new fragrance Les Belles de Nina, the H&M Summer campaign 2011 or the fashion shows like Jean Paul Gautier - Fall 2015, Mark by Mark Jacobs 2010, Alexander McQueen 2010, DKNY 2011 and others.

Frida Gustavsson. Pokud vám toto jméno nic neříká, měli byste to rychle napravit. Tato nádherná a vysoká dívka s velikýma modrýma očima a pohledem divoké laně (stejně jako Mia Farrow ve filmu Rosemary má děťátko) vás dozajista unese. A nejenom vás -  v módním světě se stala její tvář ikonickou a uhranula nejednoho módního návrháře, který si ji zvolil do své kampaně a na svá mola. Mohli bychom zavzpomínat na kampaň návrhářky Niny Ricci a její nové vůně Les Belles de Nina, H&M Summer campaign 2011, či na módní přehlídku Jeana Paula Gautier - Fall 2015, Mark by Mark Jacobs 2010, Alexander McQueen 2010, DKNY 2011 a další.


Frida was born on 6 June 1993 in the capital city of Sweden, Stockholm. The breakthrough in her life occurred in 2008, when she began modeling and moved to Japan. Since then she has appeared on fashion shows just like Louis Vuitton, Chanel, Lanvin, Carolina Herrera, Fendi, Christian Dior, Alexander McQueen, Anna Sui, Marc Jacobs, Michael Kors, Calvin Klein, Oscar de la Renta, Hermès, Jean Paul Gaultier , Dolce & Gabbana, Givenchy, Yves Saint Laurent and Versace. She was also appeared in Victoria's Secret Fashion Show 2012, and in 2010 she became the fourth most popular model of the spring season just after Kasi Struss, Liu Wen and Constance Jablonski. On 30. May 015 Frida married photographer Hjalmar Rechlin in Sweden.

Frida se narodila 6. června 1993 v hlavním městě Švédska, Stockholmu. Zlom v jejím životě nastal v roce 2008, kdy začala s modelingem a pracovně se přestěhovala do Japonska. Od té doby se objevila na módních přehlídkách značek jako Louis Vuitton, Chanel, Lanvin, Carolina Herrera, Fendi, Christian Dior, Alexander McQueen, Anna Sui, Marc Jacobs, Michael Kors, Calvin Klein, Oscar de la Renta, Hermès, Jean Paul Gaultier, Dolce & Gabbana, Givenchy, Yves Saint Laurent či Versace. V roce 2012 šla také velmi uznávanou Victoria's Secret přehlídku a roku 2010 se stala čtvrtou nejpopulárnější modelkou jarní sezony hned po Kasi Struss, Liu Wen a Constance Jablonski. Frida se šťastně provdala 30. května 2015 ve Švédsku za fotografa Hjalmara Rechlin. 


This very interesting girl was fascinated not only by many designers, but also by us. Due to the successful track of the model, she managed to visit places that would not be easy for ordinary mortals to visit. In her interviews, she also shows her humorous and personalized side, and so she immediately got us all. About her life Frida says: "I am very lucky to be able to work with such a creative and amazing people everyday. This is kinda a little adventure. "
She recently had the opportunity to shoot with renowned Spanish photographer Eugen Recuenco  for Nina Ricci's perfume Nina L'Eau. "It's been absolutely pleasure. I like that he's very passionate about what he's doing and he gets very involved. We had a lot of fun,"she said. What does she say about herself? "I am a real geek and such a nerd. When I was younger, I always played video games, and I was able to spend a lot of time with them. "

Tato na pohled velmi křehká dívka okouzlila nejen mnoho návrhářů, ale i nás. Kvůli úspěšné dráze modelky se jí povedlo navštívit místa, která se obyčejným smrtelníkům jen tak navštívit nepodaří. Ve svých rozhovorech mimo jiné ukazuje i svou vtipnou a osobitou stránku a tak si nás všechny ihned získala. O svém životě Frida říká: „Mám veliké štěstí pracovat s tak kreativními a úžasnými lidmi každý den. Je to takové malé dobrodružství.” 
Nedávno měla možnost fotit s uznávaným španělským fotografem Eugenem Recuenco a konkrétně promo snímky pro parfém Nina L'Eau od Niny Ricci. „Bylo to naprosté potěšení. Je velmi nadšený pro to, co dělá a zažili jsme při focení spoustu zábavy,” řekla o spolupráci.  A co říká sama o sobě? „Jsem neskutečný podivín a takový nerd. Když jsem byla mladší tak jsem vždycky hrála videohry a dokázala jsem u nich strávit velmi mnoho času.”  

Frida Gustavsson by Eugene Recuenco for perfume Nina L'Eau by Nina Ricci

In recent times, she is still represented by IMG Models in New York, Paris, Milan, Australia and London, Traffic Models in Barcelona, Donna Models in Tokyo, and Stockholmsgruppen in her hometown.

V nynější době ji zastupuje agentura IMG Models v New Yorku, Paříži, Miláně, Austrálii a Londýně, Traffic Models v Barceloně, Donna Models v Tokyu a v jejím rodném městě agentura Stockholmsgruppen. 

Share:

1 komentářů